PHP framework Yii

Tijdens de PHP lessen was ik opzoek gegaan naar een PHP framework om iets OO (Objectgeoriënteerd) proberen te maken. Ik ben toen begonnen met een Quiz te maken in CakePHP.

Wat me toen al een tegen zat was de speciale manier van naamgeving aan je classes. Je moest iets in het Engels enkelvoud aanmaken waarna het systeem het meervoud vervolgens bedacht en je het op die manier verder moest gebruiken.

Zo kon je het model ‘Post’ aanmaken en moest je vervolgens de controller ‘posts’ aanmaken.

Het admin gedeelte van de Quiz heb ik werkend gekregen, waarna ik er niet meer verder mee ben gegaan omdat er weer andere opdrachten waren.

Drankjes Gadget

Ondertussen hebben we met project 3 een Hyves gadget gemaakt. Deze staat online en moet natuurlijk ook beheerd kunnen worden. Toen ben ik weer eens gaan zoeken naar een nieuw framework om daarmee op een eenvoudige en snelle manier een beheer systeem mee te maken.

Yii (Yes It Is!)

Ik ben toen al snel met Yii gaan werken. Met behulp van de screencasts en de Gii module heb ik gemakkelijk models en controllers kunnen maken. Je kon direct drankjes en ingrediënten aanmaken, bewerken en verwijderen.

Zelf moet ik nu nog het onderdeel maken dat er voor zorgt dat de ingrediënten ook bij het drankje weergegeven worden.